söndag 30 oktober 2011

Snart glöggtider!


Imorgon ska jag handla hem ingredienser för att göra Den årliga Dunderglöggen som GP tipsar om varje år!
 
För den som vill ha Två Dagars årliga Dunderglögg till jul är det hög tid att börja sätta brygden.
 
Till några flaskor behövs:
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1–2 paket russin (2 pkt–500g)
2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert.
Var noggrann med att inte få med bottensatsen.
Värm och njut.



Image and video hosting by TinyPic

Inga kommentarer: